E achter B opleiding

Share Button

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer wil rijden moet het rijbewijs BE hebben, oftewel E achter B. Wij bieden de mogelijkheid om u voor dit rijbewijs op te leiden. Dit kan in een dagopleiding of met losse rijlessen. Daarnaast is er voor de ervaren BE rijder ook een mogelijkheid om een basis opleiding te volgen.

Veelal wordt er gekozen voor de dagopleiding in 2 of 3 delen (met indien nodig losse extra lessen). Het is bij ons mogelijk om de dagopleiding te verdelen over 2 of 3 dagen. Hiermee wordt de aandacht meer verdeeld en is het gemakkelijker om de lesstof op te nemen.  Alles in 1 dag kan natuurlijk ook.

De lessen worden gegeven in een Mercedes Vito bus met aanhangwagen. Voor dit rijbewijs hoef je geen theorie examen af te leggen, maar tijdens het praktijkexamen worden er wel een paar theoretische vragen gesteld. Deze vragen hebben betrekking op (technische) mogelijkheden en de lading van de combinatie waarmee gereden wordt.  Uiteraard komt dit ook tijdens de opleiding ruimschoots aan bod. combinatie bus en aanhanger