Lesmethode (RIS)

Share Button

_K0B5374 300 bewerkt dpiWij gebruiken voor onze rij opleiding de RIS methode.  RIS is de afkorting van Rijopleiding in Stappen.  Met deze methode, die ondersteunt wordt door het CBR,  leer je stap-voor-stap autorijden. Met behulp van deze moderne methodiek wordt je door verkeersschool Driekwart beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Hieronder lees je alles over de Rijopleiding in Stappen: hoe we te werk gaan, de voordelen en hoe ook jij ervan gebruik kunt maken.

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. In totaal doorloop je 39 stappen, verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

RIS Boek

De 39 stappen (scripts) en 4 modules worden behandeld in een “praktijk” boek. Dit boek schaf je aan bij het begin van de rijopleiding en neem je iedere les mee de auto in. In dit RIS boek worden je vorderingen bijgehouden en wordt “huiswerk” opgegeven voor de volgende les.  Doordat je vooraf weet wat je volgende les gaat doen en je thuis kunt voorbereiden op de les kun je maximaal gebruik maken van de lestijd in de auto! Ben je dus gemotiveerd en werk je thuis veel aan je voorbereiding, scheelt dit gewoon weer een aantal rijlessen!

Toets

Na afronding van de eerste en tweede module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van Driekwart neemt deze toets af.
De derde toets wordt afgenomen door het CBR. In deze tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen. Deze wordt ook afgenomen door een examinator van het CBR. Wanneer je tijdens dit praktijkexamen laats zien dat je het autorijden voldoende beheerst en je veilig aan het verkeer kunt deelnemen,  krijg je een rijvaardigheidsbewijs.  Met dit rijvaardigheidsbewijs kun je bij de gemeente je rijbewijs ophalen.

Voordelen RIS methode

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht (voor iedereen) in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden