Verkeersles 55+

Share Button

55+ers die al een rijbewijs hebben en zich per auto, fiets, scootmobiel of lopend in het verkeer begeven, hebben waarschijnlijk gemerkt dat er de afgelopen 20 jaar veel is veranderd. Zo zijn niet alleen de verkeersregels aangepast, maar is het verkeer vooral veel drukker en gecompliceerder geworden.

 Waarom verkeerslessen voor 55+ers

Toen u jaren geleden u rijlessen volgde had u waarschijnlijk slechts een paar lessen nodig om het felbegeerde rose papiertje te halen. Ook bent u waarschijnlijk in het bezit van en BE rijbewijs zonder hiervoor examen te hebben gedaan.

Inmiddels is er veel veranderd. Niet alleen qua regelgeving, zoals een benodigd rijbewijs voor de Brommer en de Aanhanger, maar ook de verkeersregels worden jaarlijks aangepast aan het drukke verkeer van vandaag.

Wij zien het dan ook vaak gebeuren dat automobilisten met een leeftijd van 55+ niet meer durven invoegen op de snelweg en moeite hebben met het tempo in het dagelijkse verkeer. Ook bestuurders van de scoot-/ of brommobiel merken dat het weggedrag van medeweggebruikers niet meer hetzelfde is al jaren geleden. Dit vergt de nodige aanpassing. Soms zijn ook de voorrangsregels onduidelijk. Regels die jaren geleden zijn geleerd, gelden nu niet meer.

De elektrische fiets

Ook de opkomst van de elektrische fiets heeft inmiddels al tot veel discussie geleidt. Door de hoge snelheid die de elektrische fiets kan behalen is het noodzaak hierop te anticiperen. Omdat vooral ouderen gebruik maken van de zogenaamde e–bike, is een opfrissing van het geheugen omtrent verkeersregels geen overbodige luxe.

Rijtest

Vanaf 75 jaar is het nodig om bij verlenging van uw rijbewijs een bewijs van rijgeschiktheid te overleggen. Naast een medische keuring is het soms nodig dat er een rijtest wordt afgelegd bij het CBR. Om u voor te bereiden op deze rijtest geven wij speciale rijlessen voor ouderen die zo’n rijtest moeten afleggen.

Het is heel belangrijk om ook op hogere leeftijd de theorie in het verkeer op te halen. Om ervoor te zorgen dat u zich op iedere gewenste wijze veilig door het verkeer kunt begeven, zijn wij gestart met verkeerslessen voor 55+.  Zowel praktijklessen als theorie lessen.

 

Tijdens de verkeerslessen staat veiligheid centraal. U wordt geleerd waarop u moet letten bij deelname aan het verkeer. Waar dient u uw aandacht op te vestigen. Waar is uw plaats in het verkeer? Ook worden de basisverkeersregels herhaalt en wordt uw theorie kennis getest.

De theorie en praktijklessen kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. De theorie lessen worden (in groepsverband) gegeven in activiteitencentrum de Vlijthof, Luxemburgplein 1 te Alkmaar (Winkelcentrum De Mare). De praktijklessen worden individueel en per les uur gegeven.

Heeft u interesse in deze verkeerslessen? Meldt u dan aan via het contactformulier op onze website www.driekwart.nl of neemt u telefonisch contact op met tel.nr. 072 5649757.