Veelgestelde vragen

Share Button

Wanneer mag ik beginnen met rijlessen?

Je mag beginnen met het nemen van rijlessen als je 16,5 jaar bent. Je kunt echter pas rijexamen doen als je 17 jaar bent.  Wanneer je tussen je 17e en 18e verjaardag je rijbewijs haalt, val je onder de 2 to drive regeling.

Als ik minder lessen nodig heb dan het aantal lessen in het pakket, krijg ik dan mijn geld terug?

Wanneer je niet alle betaalde lessen uit je lespakket hebt gebruikt, krijg je het geld voor deze lessen gewoon van ons terug.

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Moet je eerst je theorie examen halen voordat je kunt beginnen met rijlessen?

Nee. Je kunt direct beginnen met rijlessen als je 16,5 jaar of ouder bent. Het is wel verstandig zo snel mogelijk na de start van je rijlessen het theorie examen te behalen omdat het je theoretische kennis je helpt in de praktijklessen.

Mijn ouders denken dat ik allang examen kan doen omdat ik volgens hen genoeg lessen heb gehad, maar mijn instructeur zegt van niet. Wat moet ik nu doen?

Als je ouders denken dat je al aan het examen toe bent, terwijl de instructeur aangeeft van niet, kunnen ze altijd in je RISboek zien hoever je bent in de opleiding. Daarnaast mogen ze altijd contact zoeken met de rijschool en als jij het ook goed vindt, mogen ze zelfs een keer meerijden om zelf te ervaren hoe het ervoor staat.